Home
Even voorstellen:
Silvia Mijn naam is Silvia Elzenaar ik ben op 28 april 1955 te Delft geboren, als jongste en enig meisje van een gezin van vier kinderen.
Zolang ik me kan herinneren was en is dus nog steeds lezen mijn grootste hobby. Zie onder boeken, mijn aanschaf sinds het begin van deze website.
Maar ook de natuur heeft altijd een belangrijke rol gespeeld, dus het is niet vreemd dat ik nu ook dol ben op tuinieren.

Boekenkast In 1977 kwam ik in de Kurk, een klein eetcafé in Delft, Frans tegen en op 22 mei 1978 zijn we getrouwd. Na enige jaren samen in Delft gewoond te hebben kwamen Frans en ik via Maassluis en Rotterdam, waar onze twee dochters Astrid en Sigrid geboren zijn, in 1996 in Apeldoorn terecht. In een huis met plaats voor mijn geliefde bibliotheek en voorzien van een zeer prettige tuin. Sinds 26 april 2007 hebben we een tweede huis in Meeden "Bakkerij Bouwman", zie elders op deze website, met een weiland van ongeveer 30 bij 40 meter, dat is pas tuinieren, maar ook heel veel verbouwen. Sinds 01 april 2010 zijn we verhuisd en genieten dus dagelijks van dit mooie grote huis en die grote tuin.
Morse
Ons gezin is echter niet compleet zonder kat sinds Frans en ik samen zijn hebben we altijd katten gehad. Eerst Rataplan, die al snel gezelschap kreeg van Aagje en in Maassluis kwam Teigetje erbij. In Rotterdam verdween Rataplan al snel en Teigetje verdween toen onze oudste dochter Astrid ging kruipen. Aagje overleed vervolgens in 1993, katloos beviel mij in ieder geval niet zo, dus toen een collega mij een aanloopkat aanbood kwam Pluk bij ons en verhuisde mee naar Apeldoorn. Pluk overleed in juni 2001 en toen haalden we in oktober Morse uit het asiel. Die inmiddels dus mee is verhuisd naar Meeden.

TNO Sinds augustus 1977 ben ik werkzaam bij TNO, eerst voor de computer verwerking van meetgegevens bij het instituut voor milieuhygiëne in Delft. Na de opheffing van dit instituut ging ik werken bij het instituut voor milieuwetenschappen als projectadministrateur. In deze tijd was ik negen jaar lid van de ondernemingsraad. In 1995 werd ook dit instituut opgeheven en in 1996 ging ik werken voor Milieu Energie en Procesinnovatie in Apeldoorn. In de loop van de tijd veranderden mijn werkzaamheden en kwam er steeds meer projectbegeleiding bij. Toen in 2005 ook dit instituut opgeheven werd en al mijn financiële collega’s naar Utrecht verhuisden bleef ik alleen in Apeldoorn achter met de zorg voor twee kleine afdelingen. En nu heb ik dus een sabbatical opgenomen tot 01 april 2011 en mijn werkzaamheden overgedragen aan collega’s in Delft en Utrecht.