Silvia Elzenaar's Sabbatical Home
8 april 2011:
Zoals jullie misschien opvalt, is het TNO logo verdwenen, hoogtijd ook want sinds 1 januari was dat logo al verouderd. Maar voor mij betekent het dat ik officieel sinds 1 april aan het rentenieren ben. O ja, sorry dat ik deze web site wat verwaarloos maar ik ben ook te vinden op: Facebook

2 januari 2011:
Kerstwandeling Historische Kring Menterwolde Nog maar drie maanden! Nu moet ik toch snel gaan nadenken of ik terug wil naar TNO. Inmiddels heb ik wel begrepen dat ik ben overgeplaatst naar Utrecht, ietsjes minder dus.
Een leuker onderwerp: 17 december 2010 was Midwinterwol in De Riggel Boven Pekela waar ik een onderdeel kocht voor mijn spinnenwiel, zodat ik weer kan spinnen met de prachtige alpaca vachten die ik bij Joling in Meeden heb gehaald. De Historische Kring Menterwolde organiseerde 23/11/10 een lezing “Op zoek naar de Groninger boer” door dr. Hilde Krips-van der Laan. En op 27/12/10 een kerstwandeling “van Drostenborg tot Vredenburg”. Groenlinks hield in Sappemeer de provinciale ledenvergadering om de lijst samen te stellen. Er waren uiteraard ook weer commissie- en raadsvergaderingen in Menterwolde. De kinderen kwamen diverse keren logeren in verband met Sinterklaas, Kerst en Oud en Nieuw. Onder kunst staat dat we ook genoten van optredens en musea bezoek. Druk genoeg dus en dan vergeet ik nog bijna ons wekelijkse rondje kringloopwinkels Veendam – Winschoten – Groningen Stad te noemen.
21 oktober 2010
Emden zicht op Ditzum Zes maanden alweer. Het huis in Apeldoorn staat sinds 9 september te koop. Pbd 404 Veel gedoe in de gemeenteraad door het opstappen van de PvdA wethouder, inmiddels is er een nieuw college met Groenlinks-CDA-VVD-Kritisch Menterwolde. We zijn lid geworden van de Historische kring Menterwolde en hebben een aardige lezing bijgewoond door historica dr. Greddy Huisman. 65 jaar na de bevrijding, vertelt ze over haar zoektocht naar de jongedames, die na jaren van bezetting, plotseling in aanraking komen met sterke, geüniformeerde buitenlandse jongens, die de vrijheid meebrengen. De lezing en minitentoonstelling zijn ontstaan uit kranten en egodocumenten, interviews en verhalen, literatuur en liederen, prenten en foto’s waarin die dolle dwaze zomer van 1945 opnieuw tot leven komt. Verder nog de nodige uitstapjes, zoals hiernaast naar Emden en naar Groningen in het kader van de dag van de Groninger geschiedenis. dagvandegroningergeschiedenis Waar veel te zien en te praten viel.

8 september 2010:
Het huis waar ik geboren ben? Vijf maanden dus. De laatste maand veel energie in Apeldoorn gestoken, zodat de makelaar van start kan met de verkoop. Ook heb ik Facebook ontdekt, hierdoor kan ik in contact blijven met (oud) collega's en met oude en nieuwe kennissen en familie. Leuk is ook altijd een beetje geschiedenis onderzoek, zoals naar de wijk waar ik geboren ben, zie de foto hiernaast en de website: Digitaal Museum van de Volkshuisvesting - Project: Bomenwijk En naar de geschiedenis van Oost Groningen. Hierbij geholpen door boeken, verzameld op Boekwinkeltjes.nl en in de diverse kringloopwinkels en vlooienmarkten. Websites zoals: Gelkinghe leveren de inspiratie en boektitels.

3 augustus 2010:
Kunstmarkt FRAEYLEMA Rondom Vier maanden alweer, ik ben lid geworden van GroenLinks en heb op een afdelingsvergadering kennis gemaakt met diverse andere leden, om vervolgens mee te gaan op het jaarlijkse uitje met een fluisterboot, een leuk rondje in de buurt van Winsum, gevolgd door een lekker etentje bij De Gouden Karper. De feestweek van Meeden was ook dit jaar weer zeer geslaagd. En we waren bij de kunstmarkt in Slochteren, waarvan hiernaast een foto. Astrid was jarig dus zijn we ook nog in Nijmegen geweest en hebben daar met z'n vieren lekker gewandeld en grieks gegeten. Samen zijn we diversen keren een frisse neus gaan halen aan de wadkant, onder andere bij de Punt van Reide waar veel vogels en ook zeehonden te bewonderen waren. En Sigrid heeft hier ook nog een paar keer gelogeerd, al met al druk zat dus.
28 mei 2010:
Raadsvergadering 29-04-10 Donderdag 27-05-2010 Menterwolde heeft een nieuw college van B&W en wij waren erbij net als op bijgaande foto op 29-04-2010. Verder waren de afgelopen weken bezet met een Presentatie ontwerp herinrichting Hereweg in het dorpshuis en een collegevergadering over het project Spraakmakend. Een pilotproject over het opheffen en voorkomen van taalachterstand bij kinderen. En een pinksterweekend, waarin Astrid langskwam, we een lange wandeling rond het dorp maakten, een kiekendief zagen en het zwembad bezochten voor een fijn uurtje zwemmen. Tweede pinksterdag brachten we haar naar Sigrid in Groningen.
12 mei 2010:
Optocht 5 mei 2010 Meeden Anderhalve maand sabbatical en ik heb nog steeds een beetje een vakantiegevoel, hoewel het weer de laatste week niet erg meewerkt. Vandaag, 11 mei, ben ik voor het eerst als vrijwilliger actief geweest in de bibliotheek van Meeden, best wel leuk, innemen, uitlenen, verlengen en opruimen dus. Verder volgen we de raadsvergaderingen van de gemeente Menterwolde 29 april was de laatste en de volgende is op 27 mei. Dan zijn er natuurlijk ook nog de dorpsactiviteiten, zoals van 19 t/m 23 april Meeden Beweegt. En Koninginnedag en 4 en 5 mei, hiernaast een leuke foto van de optocht op 5 mei 2010. En tussendoor, nog steeds, alles bijhouden via Appie's Golden Peerd, het virtuele trefpunt van Menterwolde.
Het Golden Peerd

27 maart 2010:
Tja, het is zover. Mijn sabbatical is begonnen. Na bijna 33 jaar voor het eerst een heel jaar zonder TNO. Op 18 maart was er in Apeldoorn een druk bezocht afscheid. Daar kreeg ik voldoende boekenbonnen om alle regenachtige en anderszins niet buiten door te brengen uren, mee te vullen.
Met dank aan alle lieve collega's die ik nu al begin te missen.
Peerd De eerste week in Menterwolde was behoorlijk druk. Dinsdag een bijeenkomst over de herinrichting van de Hereweg. Woensdag een bijeenkomst over de nieuwbouw op de BV-straat. Donderdag gemeenteraadsvergadering. En tussendoor alles bijhouden via Appie's Golden Peerd, het virtuele trefpunt van Menterwolde.
Het Golden Peerd